Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Isteni, gyorsan elkészíthető liszt nélküli pizza fogyókúrázóknak is!
Hozzávalók:
1 db közepes fej karfiol
1/4 csésze reszelt mozzarella sajt
1/4 csésze reszelt parmezán sajttal
1 tojás és 1 tojásfehérje
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál só
Pizza feltét a te ízlésed szerint (mi 2/3 csésze mozzarella, 1/4 csésze parmezán, kolbász, szeletelt piros kaliforniai paprika, friss kakukkfű, és a szárított pirospaprika darabkákat használtunk)
Elkészítés:
1) Melegítsük elő a sütőt kb 230 fokra, készítsünk elő egy pizza sütőformát vagy sütőlapot és béleljük sütőpapírral.
2) Mossuk és szárítsuk meg jól a karfiolt. Vágjuk le a leveleket, és a szár nagy vastagabb részeit.
3) Vágjuk a karfiolt nagyjából 2,5 cm-es darabokra.
4) A karfiolt a robotgép segítségével egyforma, rizsszem nagyszágúra daráljuk. Ebből az aprított karfiolból 4 csészényire lesz szükségünk.
5) Mikrohullámú sütőben használható edényben a feldolgozott karfiolt 3-4 percig melegítjük, amíg készre nem fő, a felénél keverjük meg. Tegyük félre hűlni egy kicsit.
6) Ha a karfiol kézmelegre hűlt, akkor ki kell facsarni belőle a vizet amennyit csak tudunk, ehhez haszmálhatunk egy tiszta konyharuhát vagy nagyon apró lyukú szűrőt is.
7) Egy közepes tálban keverjük össze a karfiolt, mozzarellát, parmezánt, a tojást, a tojásfehérjét, oregánót és a sót. Tegyük a keveréket az előkészített sütőformába vagy sütőlapra, és nyújtsuk ki kör alakúra.
8) Előmelegített sütőben 10-12 percig aranybarnára sütjük.
9) Ha elkészült vegyük ki a sütből, és tegyük rá az általunk választott feltétet. Ezután tegyük vissza a sütőbe kb 10 percig, amig a sajt kicsit megpirul és aranybanra lesz.
Azonnal tálaljuk.
Forrás: http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/isteni-gyorsan-elkeszitheto-liszt-nelkuli-pizza-fogyokurazoknak-is-142936
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bejgli szelet: egy kedvenc újragondolva
Gulyás leves.
Világhírt érdemelnek a rizses ételeink