Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Különleges tudás weboldalunkon a - boldogulásodhoz - nagyon sok hasznos információhoz jutsz!
Legutóbb
Szalánkon dr. Litsek Ákos megdöbbentő előadást tartott a helyes
táplálkozással kapcsolatban, ezen belül is a margarinokról. Az
elhangzottak annyira új és más megvilágításba helyezik a témát, hogy úgy
gondoltuk, érdemes egy cikkben is felhívni ezekre az ismeretekre a
figyelmet. Megkaptam e-mail-on az előadás szövegét, íme.:
A szívbarát margarin
A
koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margarin gyárosok
használták ki hatalmas piacok megteremtésére azzal, hogy a margarin
sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.
Mindenek
előtt is, a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcsere
egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet.
Másodszor,
az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni,
mert azt kizárólag a máj szabályozza. A máj a vérkoleszterint, ártalmas
anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a szervezetbe kerülnek.
Az
irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de
ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképen fel fogja emelni a vér
koleszterin tartalmát, tekintve, hogy a margarin egy ártalmas vegyi anyag.
Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk, szükséges annak az előállításával megismerkedni.
A
margarint a legolcsóbb olajból állítják elő, abból a szappanfőzéshez
hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátra marad egy természetellenes anyag
mely, elveszítette az elektromos töltését, és Transfetti Acid néven
ismeretes. Hogy megsűrűsödjön, és ne tudjon megromlani, félig
hidrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők hozzáadásával a
vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy
élelmiszernek álcázott vegyi termék.
A margarin négy féle képen árt a szervezetnek:
1.
Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott
leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi
problémák állhatnak elő. Ekkor a máj védekezés képen felemeli a vér
koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.
2.
Mivel a margarinnak nincs elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe
kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin
ott helyben, le fog rakódni.
3.
A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a
Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az előbbi
érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami
előrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin
tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.
Sőt, kimondottan káros és veszélyes!
4.
Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer le
van gyengülve 70% alá. Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus
fedezte fel a múlt század végén.
Meglehetősen
ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz
koleszterint, aminek még akkor sem lenne jelentősége, ha azzal a
margarin telítve lenne. A máj viszont védekezésképen fel fogja emelni a
vér koleszterin tartalmát, hogy a margarin káros hatásai ellen
védekezzen.
Ha
valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek
vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert
érzékelik, hogy az nem étel.
Felejtsük hát el a margarint, még ha az olcsóbb is, mint a vaj, és fogyasszunk vajat. Ezzel tartozunk az egészségüknek.
dr. Litsek Ákos
A kulonlegestudas.hu weboldalunkon a - boldogulásodhoz - nagyon sok hasznos információhoz jutsz!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!