Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Túró-ha elegünk van a friss tejből.
A rizs-a legjobb másodhegedűs.
Kevés olyan sokoldalú ételünk van mint a rizs.Étel,ital készíthető belőle,nem tartalmaz zsiradékot,cukrot,sót,viszont annál több értékes ásványi anyagot és vitamint.A világ népességének több mint fele rizsen él,de nem hiányozhat az ínyencek konyhájából sem,hiszen a rizs nagyon sokféle lehet,1-1 fajta a származási helyéről vagy az alakjáról kapta a nevét.A rizs 76 százaléka keményítő formájában jelenlévő a szénhidrátot,7-8 százalék fehérje és 1,3 százalék zsírt tartalmaz,továbbá 0,6 százaléka ásványi anyagokból és nyomelemekből áll.Főként foszfort,magnéziumot tartalmaz.Kevés benne a nátrium,kalcium és a kálium.Csekély nátrium-tartalmánál fogva magas vérnyomás,túlsúly,szívelégtelenség,ödémás láb,vizenyőképződés esetén különösen hasznos a fogyasztása.A főzéshez szükséges víz mennyisége fajtánként és minőségenként változó,általában a hosszú szemű rizs kevesebb,a gömbölyű több vizet igényel.A rizs főzésközben eredeti térfogatának-háromszorosára megduzzad.
|
|
Világhírt érdemelnek a rizses ételeink
Szinte érthetetlen, miért csak a thai, indiai, kínai és olasz rizses ételekkel foglalkozik a nagyvilág gasztronómiája. Mit nekünk fűszeres pirított rizsek, jázminok és basmatik, nem beszélve a pad thaiokról, ha van bácskai rizses húsunk és rizsfelfújtunk.
Hogy valójában egyik sem magyar, az most teljesen mindegy, hiszenmár átdolgoztuk, az évtizedek alatt újraértelmeztük, sajátunkként szeretjük ezeket.
Ne egyen boltit, süssön otthon igazi ropogós kiflit
A boltban nem találtunk finom kiflit, a legtöbb helyen nemcsak rossz, nagyon drága is a számunkra legfontosabb péksütemény. Otthon sütve nemcsak százszor jobb lesz, de sokkal olcsóbban jövünk majd ki.
Sokat kesergünk a bolti kenyerek rossz minőségén, hogy mennyire nehéz igazán finom, hagyományos kelesztésű kenyérhez jutni. Legalább ekkora probléma az igazán jó kifli teljes hiánya.Hová tűntek a ropogós héjú, lágy belű kiflik?
A bőkezű ősz ajándéka:a szilva.
Frissen vagy aszalva,nyersen,édességként vagy sült húsok mellé tálalva egyaránt finom csemege.Nem beszélve arról,hogy a szilva a legízletesebb hashajtónk...
Hibátlan szemeket vegyünk,ne legyenek túlérettek,de a kőkemény szemektől is óvakodjunk.A szilva hamar megérik állás közben,1-2 napon belül megpuhulnak otthon.A szilvát egyébként érdemes érni hagyni,mert a legmagasabb antioxidáns-tartalommal érett állapotban rendelkezik
Méreganyagok a szervezetben.
A szervezet egyértelmű jelekkel adja az ember tudtára,ha toxinok nehezítik a működést - például a helytelen táplálkozás és az elégtelen testmozgás következtében.Lássuk melyek ezek!
Élettani szükségletek:A megnövekedett vizelési inger egyértelműen arra utal,hogy testben felgyűltek a méreganyagok.A szervezet ily módon próbál megszabadulni tőle.Érdemes ilyenkor több folyadékot inni,teázni és probiotikumokat fogyasztani,hogy javuljon a bél mikroflórájának a teljesítménye,és gyorsabban tudjon méregteleníteni a szervezet.
Paradicsom - nyersen és üvegben.
A nyár verhetetlen sztárja.Forróságban.nyersen fogyasztva hűsít,a főtt ételnek sűrűséget és kellemes savanykás ízt ad.Télen sem vagyunk meg nélküle,ezért szezonjában üvegbe zárjuk,hogy ne kelljen lemondani róla.
A paradicsomot hosszú időn keresztül gyógy-,mi több,dísznövénynek tartották.Angliában John Gerard,a neves angol fizikus és gyógynövény kutató kifejezetten arra intette a lakosságot,hogy tartózkodjanak a paradicsom fogyasztásától.
Megsütheted magad is az ország tortáját!
Ha érzel magadban némi kihívást és ügyességet, akkor magad is elkészítheted az ország tortáját. Felkutattuk a receptet és az elkészítés módját.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete nyolcadik alkalommal hirdette meg az ország tortája pályázatot. Idén a benevezett 39 torta közül a szakmai zsűri három fordulós értékelése után a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta, Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása nyert.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
120 évig élnek, az asszonyok 65 évesen is szülnek, a rákot hírből sem ismerik! Ők a hunzák, akik most elárulják a hosszú élet titkátPosted on 2015/09/04 in Kuriózum
Energikusak, erősek, és mosolyognak. A Kasmír észak-nyugati részén elő hunza népcsoport a tudósok szerint az egyetlen olyan emberi közösség, amely nem tudja azt, hogy mi a rák, ugyanis eddig senkit sem kellett daganatos betegséggel kezelniük.
A legfőbb ételük a barack, ezt minden formájában fogyasztják.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Töklekvár
---------------
A magház eltávolítása után a spárgatököt feldaraboljuk, kevés vízzel egészen puhára főzzük. Két deci vízhez 50 dkg cukrot, 5 szem szegfűszeget, 2 dkg narancshéjat, a citrom levét vagy 1 g citromsavat adunk, felforraljuk. Adhatunk a tökhöz darált diót vagy mandulát, és a szörppel együtt még 10-15 percig főzzük, utána üvegekbe tesszük, azokat 5 percre fejre állítjuk. Sötét hűvös helyen tároljuk.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Az alábbi receptet az oroszok már évszázadok óta alkalmazzák és az eddigi vélemények alapján annyira hatékony, hogy már az első használat után -akár- megszüntethető is az ízületi fájdalom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu