Egészségmegőrzés Blog: 2015. november

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Életsziget hírei - 2015. november

Savanyú káposzta leves ( Korhely leves )

Hozzávalók: 25 dkg savanyú káposzta,1 evőkanál zsír,1 erő-vagy húsleves kocka,1 evőkanál liszt,1 kis fej vöröshagyma,1 kávéskanál pirospaprika,4 dkg füstölt szalonna,1 dl tejföl,1 mokkáskanál só,5 dkg füstölt parasztkolbász.

A savanyú káposztát 1 liter vízben puhára főzzük.A füstölt szalonnát kockákra vágjuk,a kolbászt vékony karikákra vágjuk,mind kettőt a levesbe tesszük,velük együtt a leveskockát is.A lisztből és a zsírból rántást készítünk,hozzátesszük a finomra vágott hagymát és a pirospaprikát,kevés vízzel hígítjuk,a levesbe keverjük és 10 percig forraljuk.Tálalás előtt keverjük bele a tejfölt.

Tovább 

Amerika most lencsével fogyózik.

Hitte volna,hogy a magyarok egyik kedvenc ételét,a lencsét,Amerikában szuper fogyasztó szerré kiáltják ki?
Hála a kutatóknak,mostantól tudományosan is bizonyított,hogy tényleg fogyaszt.
A kísérletben részt vevők a lencseleves fogyasztása után háromszor annyi ideig nem éheznek meg,mint a hagyományos kosztot fogyasztó kontrollcsapat tagjai.Ezt egyértelműen ballaszt anyagainak tulajdonítható.A lencse nemcsak méregtelenít,hanem megszabadít a zsíroktól,és normalizálja a vércukorszintet is.

Tovább 

 

Rumos -diós szaloncukor
kb. 20 dkg darált dió
1/2 citrom reszelt héja
1/2 narancs reszelt héja
2 evőkanál rum
házi baracklekvár (hogy gyúrható masszát kapjunk)
étcsokolád a mártáshoz
A lényeg, hogy ezt mind összegyúrjuk, formázható masszát kapjunk és kis ovális darabkákat gömbölygessünk.
Aztán jön a csokizás.

 

 


Lucskos káposzta.




Hozzávalók: 2 kis zsenge fejes káposzta,
                     1 csokor kapor,
                     1 nagy pohár tejföl,
                     1 evőkanál liszt,
                     80 dkg sertés comb,
                     1 fej vöröshagyma,
                     étolaj,só,pirospaprika,1 babérlevél,kevés ecet,
                     kevés őrölt fehér bors,
                     kevés őrölt fűszer kömény.

Tovább 

 A belsőséget nem mindenki szereti.




A leggyakrabban felhasznált belsőség a máj.Gyorsan elkészíthető,a magyar konyha igen sokféle fogást ismer belőle.Előételnek,főételnek egyaránt kitűnő,sütve,rántva vagy raguban tálalva.Népszerű a zúza,általában levesbe,pörköltbe kerül.A főtt csontvelőt általában fűszerezett formában,pirítóson fogyasztjuk.A velős ételekhez az állatok agyvelejét használják-rántva vagy vesével keverve,pacallal elkészítve.
Magyarországon a pacalból szinte biztosan pacalpörköltet főznek.

Tovább 

Márton-napra meghízik a liba.


A libahús fogyasztása egész Európában elterjedt.Márton-nap környékén sok helyütt és sokféleképpen készítenek libaételeket.A régi,karácsonyt megelőző böjt előtti utolsó nagy lakoma ideje is pont Márton-nap környékére esett.A böjtre készülők ilyenkor még egyszer belaktak,hogy jobban bírják a karácsonyig tartó időszak megpróbáltatásait.
A liba már az ókori Rómában,Apicius idején is kedvelt hús volt,s a zsidó konyha is kifejezetten kedveli.A rómaiak annak idején rájöttek,hogy a liba etetésével befolyásolhatják a húsának ízét,így gyakorta adtak az állatoknak bort,illetve szárított fügét,ezzel készítve elő a minél zamatosabb húsokat.Bárhogyan is,Márton-nap közeledtével a jó húsbab lévő libák asztalra kerülhetnek.Manapság sincs másképp,az újborért és a libáért felelős szent neve napján közeledtével füstölődnek a combok,készül a sólé,és ez a libaevészet ki is tart karácsonyig.

Tovább 

Erdei bevetés, az akció fedőneve: hecsedli

A gyűjtögető életmód most ért a tetőpontjára: aki a piros bogyókra gerjed, annak az őszi erdő-mező maga a paradicsom. Húzza fel a bakancsot, ragadja meg a kosarat, hagyja el a házat!

Mielőtt a fél vidéket hazavisszük, nem árt figyelni a vonatkozó rendelkezésre: az erdőtörvény kimondja, hogy egy személy egy nap 2 kg vadnövényt gyűjthet – ennyiben határozták meg az egyéni szükségleteket. Efelett mindenképpen engedélyre van szükség! 

A piros bogyók közt a csipkebogyó, azaz leánykori nevén vadrózsa a kedvenc.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu