Egészségmegőrzés Blog: 2016. január

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Életsziget hírei - 2016. január

Káposzta és társai a tél slágere.




A káposzta háziasítása és nemesítése viszonylag hamar megkezdődött,nagyjából a Krisztus előtt 1. évezredben.Így válhatott a laza levelekből álló növény a ma ismert sűrű,tömött fejjel rendelkező zöldséggé.Bár a középkorban már Európa-szerte elterjedt a savanyú káposzta,Magyarországon csak a 16.században jelent meg,valószínűleg török közvetítéssel.
A káposzta nagyon egészséges.Nyersen sok C-vitamint tartalmaz,valamint magas a vas-,kálium-és kalcium tartalma.Ezenkívül még A-,B6-,B12-,D-,E-és K-vitamin található benne,az ásványi anyagok közül pedig mangán,réz,cink,foszfor és magnézium.Van benne kén is,ennek köszönheti jellegzetes illatát.A kén a káposztát azonosító illatért felelős,és acélozza a szervezet baktériumokkal szembeni ellenállását is.

Tovább 

Tortilla variációk

A Tortilla talán az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy gyorsan együnk finomat és egészségeset. Megtölthetjük szinte bármivel, édesen vagy sósan is fogyaszthatjuk, megtömhetjük friss zöldségekkel, sajttal és valamilyen sült vagy grillezett hússal, de találkoztam már fagyis-banános változattal is. Ha egyszer ráérez az ember, hogy mennyi lehetőség rejlik ebben az egyszerű tésztalapban, akkor a felhasználási lehetőségek száma könnyen a végtelen felé tendálhat, és nehezen lesz kétszer ugyanolyan.

Tovább 

 

Citrom és társai az egészségéért.





Bár szinte egész évben kaphatók,szezonjuk mégis télen van a csúcson.Amellett,hogy finomak,roppant egészségesek is a citrusok.Már egy közepes nagyságú narancs vagy grépfrút is fedezi egy felnőtt ember napi C-vitamin-szükségletét,így védőpajzs lehet a téli megfázással,influenzával szemben.A citrusfélék sokféle B-vitamint-B1-et,B6-ot,pantoténsavat,folsavat-,illetve ásványi anyagokat-káliumot,magnéziumot,kalciumot és vasat-tartalmaznak.

Tovább 

Hogyan termesszük a párkányon metélőhagymát?

 

 

Hogyan termesszük a párkányon metélőhagymát? A metélőhagyma (Allium Schoenoprasum) népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snittling. Schneider Mátyás fuvarozó a "hagymát is hagymával" ette, és milyen jól csinálta! A metélőhagyma konyhánk állandó fűszere kell legyen: finom és egészséges dekorációja ételeinknek.

A Földközi tenger vidékén honos. Kínában már négyezer éve használják. Évelő növény, a föld alatt sok apró hagymát fejleszt, a föld fölött 25-30 cm hosszú, vékonyka sötétzöld szárat. Erős aromájú és enyhén csípős üreges levelei vannak.

Tovább 

 A disznótor télvíz idején az igazi.


  Az év első két hónapja még mindig a disznótor szezonja.Egykor a pogány isteneknek mutattak be ilyenkor áldozatot.A városiak inkább csak a hentesnél vásárolt hozzávalókból vagy rokoni kóstolókból jutnak hozzá egy-egy lakomához,de a hagyományos magyaros konyha ezekben a zsíros-húsos téli ételekben érthető tetten leginkább.A disznóöléshez nagy társaság,meg persze jóféle kisüsti kell.
A legtöbb háziasszony( még inkább böllér ) féltve őrzi a hurkához és kolbászhoz való fűszerkeverék-recepteket.Megfelelő minőségű húsból odahaza is összegyúrható a véres,májas,hajdina-vagy köleskásás hurkaváltozat vagy kolbász,és megülhető a hajdani lakomák hangulatát idéző tor.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu