Egészségmegőrzés Blog: 2015. december

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Életsziget hírei - 2015. december

Óévbúcsúztató és újévköszöntő népszokások

December 31, szilveszter, az év utolsó napja, egyben I. Szent Szilveszter pápa emlékünnepe. Jankovics Marcell Jelkép-kalendáriumának nyomán, a néphagyomány és a városi folklór óév-búcsúztató szokásai az év fordulójához kapcsolódnak.
Az év vége és az új év kezdete minden népnél bizonyos jelképes elválasztó, szerencse- és bőséghozó praktikákkal jár. Ilyen volt a magyar nép szokása szerint az óévet jelképező szalmabáb földbe temetése, vízbe hajítása (téltemetés), egy öregember-maszkot viselő legénynek játékos kikorbácsolása a faluból (télkiverés), az óév kiharangozása.

Tovább 

A szívek szabójaAranyosi Ervin: A szívek szabójaÉlt egy szabómester, szíveket foltozott.
Hozzá a sok ember, sok-sok munkát hozott.
Mert a szép szívüket sok sérelem érte,
s bár a szabó bérét vastagon megkérte,
ki sem látszott sajnos, a temérdek munkából,
s a szabóműhelytől egy nap sem volt távol.
Nagyon unta pedig e monoton munkát.
Mindig csak ugyanaz! Hidd el, te is unnád!Kíváncsi lett tehát, a szívet mi bántja,
mi okozza vesztét, mért romlik el pántja?
Hová lesz belőle a sok tiszta érzés,
mért ül ki színére megszakadás, vérzés.

Tovább 

 

Bejgli szelet: egy kedvenc újragondolva

Ugyanolyan finom, mint a hagyományos bejgli, de nem reped. kell ennél jobb?

Hozzávalók:

 

 

a tésztához:
75 dkg finomliszt
30 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
1 csipet só
2,5 dl tej
1 db tojás
10 dkg cukor

a mákos töltelékhez:
30 dkg darált mák 
15 dkg cukor
2 dl víz
0,5 citrom leve
0,5 citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál vaj (púpozott) 
1 evőkanál sárgabaracklekvár

a diós töltelékhez:
30 dkg darált dió
15 dkg cukor
2 dl tej (+ 3 evőkanál)
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
1 teáskanál vaj (púpozott)
a tetejére:
1 db tojás sárgája

Elkészítés:

 

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 teáskanál cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk.

Tovább 

Mit érne a karácsony hal nélkül?



Nem csak a hagyományos halászlé-rántott hal  menü létezik.Olyan halételek ajánlunk,amelyek nem szokványosak,bármelyikkel különlegesebbé tehető az ünnepi ételsor.
Az ünnepek alatt ( is ) a legnépszerűbb a ponty,ami a teljes magyar haltermelés 85 százalékát adja.Összesen 24 ezer hektáron tenyésztenek halat Magyar országon.A karácsonyi ünnepek alatt fogy el az évi termelés 40 százaléka.Igazán jó halászlét csak pontyból lehet készíteni,ami elsősorban ennek a fajnak a nagyobb zsírsavtartalmával magyarázható,a halászlé ízét adó fűszermolekulák ugyanis zsírban oldódnak.

Tovább 

A tojásfehérje egészségre gyakorolt jótékony hatása és tápanyagértéke

 

1. Tele van proteinnel:

A tojásfehérje nagy mennyiségben proteint tartalmaz. Egy tojásfehérje körülbelül 4 gramm proteint tartalmaz, ami sokkal több, mint amennyi a halban vagy sovány húsban található. Habár a tojás sárgája tele van zsírral, proteint nem tartalmaz. Ezen kívül mindig figyeljen arra, hogy csak főtt tojást fogyasszon, mivel az olajon vagy vajon kisütött tojás veszít a tápanyagértékéből, valamint hajlamosabbá tesz a szívbetegségekre is.

Tovább 

 Csokoládé az édes csábítás.








Ki nem érzett még ellenállhatatlan vágyat egy csokiszelet vagy néhány szem bonbon iránt?
Kevesen tudják:ez az ellenállhatatlan vágy nemcsak fizikai,hanem ,,szellemi étvágy",kívánságot is jelent.Ez utóbbit egy testazonos hormon,a szerotonin hiánya váltja ki.A hiány oka lelki eredetű is lehet,de akkor is jelentkezhet,ha kevés szénhidrátot fogyasztunk.
Ősszel és télen,a fényhiányos,borongós időszakban fokozottan jelentkezik a csokoládé iránti vágy,hiszen a szerotonin valóban ,,boldogsághormon".Mindenféle ésszerű magyarázat ellenére a csokoládé iránti vágy mégiscsak elsősorban lelki eredetű.Hiszen az a tulajdonsága,ahogyan szétolvad a szánkban,sajátosan édes íze semmilyen más élelmiszerhez nem hasonlítható.

Tovább 

Hozzávalók 5 db töltött almához:Tölteni:
  • 5 db alma
Töltelék:
  • 150 g dió (durvára tört)
  • 125 g baracklekvár
  • 50 g aszalt vörösáfonya
Tetejére
  • 250 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
  • 1 db tojás 
  • Elkészítés:Skalpold meg az almákat, vájd ki a közepükből a magházat. A töltelék hozzávalóit keverd össze, és töltsd az almákba. A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra, majd szúrj belőlük akkora köröket pogácsaszaggatóval, amekkora az almák vágott felületének az átmérője.Tedd rá a tésztakorongokat az almák kivágott tetejére úgy, hogy befedjék, majd vágj a közepükbe X alakot egy helyes késsel.

Tovább 

 

 Gulyás leves.





Hozzávalók: 30 dkg marha-vagy  sertés hús,
                       1 fej vöröshagyma,
                       3 szál zöldség-sárgarépa,
                       3 db krumpli,
                       1 db paradicsom,és paprika,
                       olaj,pirospaprika,köménymag,só.
                       2 dl tejföl.

Az olajon üvegesre pirítjuk a kockákra vágott hagymát,hozzáadjuk a kockákra vágott húst,a paprikát,a paradicsomot,és a kockákra vágott zöldséget,répát,krumplit,a köménymagot.Vízzel felengedjük,és lassú tűzön főzzük.

Tovább 

 

Isteni, gyorsan elkészíthető liszt nélküli pizza fogyókúrázóknak is!

 

 

 

 

 

network.hu

Hozzávalók:

 

1 db közepes fej karfiol
1/4 csésze reszelt mozzarella sajt
1/4 csésze reszelt parmezán sajttal
1 tojás és 1 tojásfehérje
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál só
Pizza feltét a te ízlésed szerint (mi 2/3 csésze mozzarella, 1/4 csésze parmezán, kolbász, szeletelt piros kaliforniai paprika, friss kakukkfű, és a szárított pirospaprika darabkákat használtunk)

 

Elkészítés:

 

1) Melegítsük elő a sütőt kb 230 fokra, készítsünk elő egy pizza sütőformát vagy sütőlapot és béleljük sütőpapírral.

Tovább 

Gyors vacsorák
--------------------
1. Ha a család nem szereti a karalábét, készíts lapcsinkát: Egy nagyobb krumplit és egy karalábét reszelj le, a masszához adj lisztet, tojást, ízesítőket. Kanalazd forró olajba, süsd meg mindkét oldalát. Kívül ropogós, belül finom és puha.

2. Apróra vágott zöldségeket kissé pirítsd meg egy serpenyőben, azután öntsd rá a tojásból, tejfölből, lisztből és ízesítőkből álló keveréket, süsd meg ezt a zöldséges palacsintát.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu