Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életsziget vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Megsütheted magad is az ország tortáját!
Ha érzel magadban némi kihívást és ügyességet, akkor magad is elkészítheted az ország tortáját. Felkutattuk a receptet és az elkészítés módját.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete nyolcadik alkalommal hirdette meg az ország tortája pályázatot. Idén a benevezett 39 torta közül a szakmai zsűri három fordulós értékelése után a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta, Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása nyert.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
120 évig élnek, az asszonyok 65 évesen is szülnek, a rákot hírből sem ismerik! Ők a hunzák, akik most elárulják a hosszú élet titkátPosted on 2015/09/04 in Kuriózum
Energikusak, erősek, és mosolyognak. A Kasmír észak-nyugati részén elő hunza népcsoport a tudósok szerint az egyetlen olyan emberi közösség, amely nem tudja azt, hogy mi a rák, ugyanis eddig senkit sem kellett daganatos betegséggel kezelniük.
A legfőbb ételük a barack, ezt minden formájában fogyasztják.
|
|
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Töklekvár
---------------
A magház eltávolítása után a spárgatököt feldaraboljuk, kevés vízzel egészen puhára főzzük. Két deci vízhez 50 dkg cukrot, 5 szem szegfűszeget, 2 dkg narancshéjat, a citrom levét vagy 1 g citromsavat adunk, felforraljuk. Adhatunk a tökhöz darált diót vagy mandulát, és a szörppel együtt még 10-15 percig főzzük, utána üvegekbe tesszük, azokat 5 percre fejre állítjuk. Sötét hűvös helyen tároljuk.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Az alábbi receptet az oroszok már évszázadok óta alkalmazzák és az eddigi vélemények alapján annyira hatékony, hogy már az első használat után -akár- megszüntethető is az ízületi fájdalom.
Ínyencek kedvence az őszibarack.
Már júniusban érni kezd az első hazai fajták,és egészen szeptember végéig találkozni a sárga-és fehér húsú,lédús és rostos őszibarackkal.
Vélhetően már Krisztus előtt 2000 környékén fogyasztották az őszibarackot.Magyarországon a 16.században ültették az első barackfákat.Bár őszibaracknak hívják,az őszhöz valójában csupán annyiban kötődik,mint bármely sok fajtával rendelkező nyári gyümölcs.Kezdetben egyszerűen barackként emlegették,megkülönböztetve a sárgabaracktól,és csak később,mikor a nyár végi,ősz eleji,rostos,magvaváló barackfákat mind több helyen meghonosították,ragadt rá az őszibarack elnevezés
A fák meleg-és talajigénye a szőlőéhez hasonló,ezért is fordulhatott elő,hogy a filoxéra által elpusztított szőlőtermő vidékekre telepítették nagy számban.Az elterjedését ennek a betegségnek köszönheti:a járvány idején parlagon maradt területekre sok helyen őszibarack fákat ültettek.Ma pedig már szinte igazi hazai gyümölcsként tartjuk számon.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Így készíts fokhagymás olajat, ami eltünteti a visszereket pár hét alattNagyon sok ember küzd világszerte visszér problémákkal, ami elsősorban esztétikailag nem túl szép, másrészt pedig elég fájdalmassá is tud válni. A visszértágulatok a lábakon gyakoribbak, gyakran krónikus gyulladáshoz vagy rossz vérkeringéshez köthető.
A fokhagyma a visszér ellensége, képes ugyanis megszüntetni a a gyulladt, duzzadt ereket, megtisztítja az érfalakat és emellett a vért is.
Nem tudsz megszabadulni a szemölcstől? Így biztos sikerül!
A vérehulló fecskefű egy gyom, ugyanakkor kiváló gyógynövény. A szemölcs ellensége.
A sárga virágú növény sokféle névre hallgat: vérehullató fecskefű, fecskefű, vereslőfű, vérrel harmatozó fű, aranyfű, arannyal versengő, cinadónia, cinandó, cinadógódric, kecsketej, gódavére, gódirc, kutyatej, mennyeiajándék, rántófű, vérrelharmatozó versellőfű, vérhullatófű.
Áprilistól októberig virágzó, erdők szélein, akácosokban, parlagon, utak, és kerítések mentén, szemetes törmelékes helyeken, kertekben, lakások körül előforduló közönséges gyom.
Cukkini,a sokoldalú zöldség.
A nyár kedvelt finomsága a cukkini.Nem csak a fogyókúrázók kedvence.Igazi különlegességek készíthetők belőle,ráadásul nagyon kedvező az egészségre gyakorolt hatása.
A cukkini jó szerkezetű húsa szinte elolvad a szájban.A mediterrán országokban inkább a sárgás,zsengébb típusú cukkinit fogyasztják.
Íze lágy,kissé hasonlít a tökére.
Akkor a legfinomabb,ha még fiatal,zsenge,ilyenkor még a magját sem kell kiszedni,elég alaposan megmosni,meghámozni sem kell-a héjában vannak a leghasznosabb anyagok.Fogyaszthatjuk párolva,főzve,sütve akár grillezve is,de tehetjük lecsóba,salátába,készíthetünk belőle fasírtot vagy megtölthetjük.
A legjobb nyári szomjoltó a dinnye.
Lehet gömbölyű vagy hosszúkás,héjának színe sötétzöld vagy világoszöld csíkos,húsának színe piros vagy sárga.A görögdinnyét elsősorban kitűnő íze és cukortartalma miatt kedvelik,mert a benne lévő vitaminok nemjelentősek.Ám rendkívül egészséges szomjoltó.A gyümölcs könnyű és édes: forró napokon a legjobb hűsítő,ami elsősorban magas,majd 95 százalékos víztartalmának köszönhető.
A dinnye minden ételnek nyárias jelleget ad,elsősorban hideg ételekben érvényesül.A dinnyekockák jól illenek gyümölcs-és ráksalátához,köretként pedig rizses és csirke ételekhez.Készíthetünk belőle levest,turmixot,de bólékba is kiváló.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu