Egészségmegőrzés: blog

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életsziget közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Videók - 22 db
  • Blogbejegyzések - 263 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Életsziget vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Életsziget hírei

A füge 10 áldásos hatása
 2014-09-27

Szeretjük a fügét? Jól járunk vele. Bármelyik típushoz jussunk is hozzá, egészségügyi előnyei tagadhatatlanok és még a fogyásban is segítenek!

Sokak kedvence ez a harang alakú gyümölcs, ráncos és bőrszerű külsejével – a füge az egyik legédesebb gyümölcs, ráadásul az illata is csábító! Formája, mérete és színe is különböző lehet, létezik fehér, fekete és vörös is.

Tovább 

Egyre többen kedvelik a fügét.




Az érett füge mézédes,puha,kellemes zamatú.Valódi házi kerti gyümölcs.Aki fogyasztja,jól jár vele.
A füge az egyik legősibb kultúrnövény.Gyakran esik szó róla az Ó szövetségben,amely a gabona,az olajbogyó,és a szőlő mellett az ,,ígéret földjének" legfőbb kincsei közé sorolja.
Később,a római történelemben fordul gyakran elő;Romulus és Remus,Róma két későbbi városalapítója egy fügefa árnyékában szopott a farkasanya tejéből.

Tovább 

 

 

Ez a 3 legerősebb természetes antibiotikum

Segítsd az immunrendszered működését ezekkel a natur antibiotikumokkal!

 

Több száz évvel ezelőtt a betegségek ellen nem volt más gyógyszer, mint a gyógynövények, a gyümölcsök és a zöldségek. Ma viszont már átestünk a ló túloldalára, és nagyon sok olyan vegyületet, gyógyszert, antibiotikumot vásárolunk meg patikában, melyek egyébként a természetben is megtalálhatók.

Ha szeretnéd az immunrendszered kicsit megtámogatni egy betegeskedés alatt, ezt a 3 ételt fogyaszd.

Tovább 

Túró-ha elegünk van a friss tejből.








                                  Túró-ha elegünk van a friss tejből.

Már az egyiptomiak idejében készítettek túróhoz hasonló alvadékot,s ezt követően a görögök és a rómaiak konyhájában is megtalálható volt,illetve a friss sajt,ami idővel egész Közép-Európában igen kedvelt alapanyaggá vált.Később a bevándorlókkal Amerikában is meghonosodott. Nixon elnöknek kedvenc étke volt:állítólag borssal vagy ananásszal fogyasztotta.

Tovább 

A rizs-a legjobb másodhegedűs.


undefined

Kevés olyan sokoldalú ételünk van mint a rizs.Étel,ital készíthető belőle,nem tartalmaz zsiradékot,cukrot,sót,viszont annál több értékes ásványi anyagot és vitamint.A világ népességének több mint fele rizsen él,de nem hiányozhat az ínyencek konyhájából sem,hiszen a rizs nagyon sokféle lehet,1-1 fajta a származási helyéről vagy az alakjáról kapta a nevét.A rizs 76 százaléka keményítő formájában jelenlévő a szénhidrátot,7-8 százalék fehérje és 1,3 százalék zsírt tartalmaz,továbbá 0,6 százaléka ásványi anyagokból és nyomelemekből áll.Főként foszfort,magnéziumot tartalmaz.Kevés benne a nátrium,kalcium és a kálium.Csekély nátrium-tartalmánál fogva magas vérnyomás,túlsúly,szívelégtelenség,ödémás láb,vizenyőképződés esetén különösen hasznos a fogyasztása.A főzéshez szükséges víz mennyisége fajtánként és minőségenként változó,általában a hosszú szemű rizs kevesebb,a gömbölyű több vizet igényel.A rizs főzésközben eredeti térfogatának-háromszorosára megduzzad.

Tovább 

Világhírt érdemelnek a rizses ételeink

Mikor van főszerepben a rizs a konyhában és hogyan lesz igazán tökéletes a kedvenc rizses húsunk és rizsfelfújtunk?


Szinte érthetetlen, miért csak a thai, indiai, kínai és olasz rizses ételekkel foglalkozik a nagyvilág gasztronómiája. Mit nekünk fűszeres pirított rizsek, jázminok és basmatik, nem beszélve a pad thaiokról, ha van bácskai rizses húsunk és rizsfelfújtunk.

Hogy valójában egyik sem magyar, az most teljesen mindegy, hiszenmár átdolgoztuk, az évtizedek alatt újraértelmeztük, sajátunkként szeretjük ezeket.

Tovább 

Ne egyen boltit, süssön otthon igazi ropogós kiflit

A boltban nem találtunk finom kiflit, a legtöbb helyen nemcsak rossz, nagyon drága is a számunkra legfontosabb péksütemény. Otthon sütve nemcsak százszor jobb lesz, de sokkal olcsóbban jövünk majd ki.

Sokat kesergünk a bolti kenyerek rossz minőségén, hogy mennyire nehéz igazán finom, hagyományos kelesztésű kenyérhez jutni. Legalább ekkora probléma az igazán jó kifli teljes hiánya.Hová tűntek a ropogós héjú, lágy belű kiflik?

Tovább 

A bőkezű ősz ajándéka:a szilva.


Frissen vagy aszalva,nyersen,édességként vagy sült húsok mellé tálalva egyaránt finom csemege.Nem beszélve arról,hogy a szilva a legízletesebb hashajtónk...
Hibátlan szemeket vegyünk,ne legyenek túlérettek,de a kőkemény szemektől is óvakodjunk.A szilva hamar megérik állás közben,1-2 napon belül megpuhulnak otthon.A szilvát egyébként érdemes érni  hagyni,mert a legmagasabb antioxidáns-tartalommal érett állapotban rendelkezik

Tovább 

Méreganyagok a szervezetben.


undefined



A szervezet egyértelmű jelekkel adja az ember tudtára,ha toxinok nehezítik a működést - például a helytelen táplálkozás és az elégtelen testmozgás következtében.Lássuk melyek ezek!

Élettani szükségletek:A megnövekedett vizelési inger egyértelműen arra utal,hogy testben felgyűltek a méreganyagok.A szervezet ily módon próbál megszabadulni tőle.Érdemes ilyenkor több folyadékot inni,teázni és probiotikumokat fogyasztani,hogy javuljon a bél mikroflórájának a teljesítménye,és gyorsabban tudjon méregteleníteni a szervezet.

Tovább 

Paradicsom - nyersen és üvegben.



nyár verhetetlen sztárja.Forróságban.nyersen fogyasztva hűsít,a főtt ételnek sűrűséget és kellemes savanykás ízt ad.Télen sem vagyunk meg nélküle,ezért szezonjában üvegbe zárjuk,hogy ne kelljen lemondani róla.
A paradicsomot hosszú időn keresztül gyógy-,mi több,dísznövénynek tartották.Angliában John Gerard,a neves angol fizikus és gyógynövény kutató kifejezetten arra intette a lakosságot,hogy tartózkodjanak a paradicsom fogyasztásától.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu